Foto’s ORANJE (Juf Daphnie)

Uitstap film ‘Kleine All’

Op dinsdag 21 november gingen we samen met enkele andere klasjes film kijken ik het Heilaar. Enkele dagen voordien bekeken we al een keertje de affiche en de trailer. Ook maakten we al een klein knutselwerkje dat aansloot bij de film. De dag zelf begon spannend, want we verzamelden op de andere vestiging. Vandaar gingen we te voet verder. Eens aangekomen in het Heilaar aten we een lekker stukje fruit, alvorens de film te bekijken. Het was een leuke animatiefilm, op niveau van de kinderen. Er werd heel wat afgelachen! Na afloop gingen we te voet terug naar school, een...

Lees verder

Voorleesweek 2023

Omdat het afgelopen week de nationale voorleesweek was, stond ook in ons klasje alles in teken van boeken. We nodigden andere juffen en ook mama’s uit om in de klas te komen lezen, wat was dat fijn! Nog eens een dikke dankjewel! Ook lazen we zelf vaak in boekjes, dit deden we op allerlei leuke manieren: de boekenstoelendans, de boekensush, … Ook tijdens rekenen bleven de boeken in beeld. We konden naar hartelust sorteren, van klein naar groot, van dun naar dik, per kleur,…

Lees verder

Tentoonstelling ‘Een zee van liefde.’

Vandaag trokken we naar de bib van Beerse. Daar lazen ze het prentenboek ‘Een zee van liefde’ aan ons voor. Een leuk boek met een fijne boodschap en prachtige illustraties. Na het voorlezen gingen we zelf aan de slag. Via opdrachtkaartjes gingen we op zoek naar de juiste prent en losten we de bijhorende vraag op. Plezier verzekerd!

Lees verder

Vormen & kleuren

De voorbije weken stonden in het teken van vormen en kleuren. We oefenden hard op het herkennen van geometrische figuren en het benoemen van alle kleuren. Ook tijdens het werken in de hoekjes gingen we hier op een speelse manier mee aan de slag. Zelfs tijdens de lessen fijne motoriek hielden we vast aan het thema: we timmerden, bouwden en knipten erop los. Verder verbaasden we onszelf met het uitvoeren van leuke proefjes met water en kleuren. Kortom een top thema!

Lees verder

Thema herfst/halloween

Er werd niet alleen hard gewerkt in de hoekjes, we gingen ook eens een kijkje nemen in de schoolbib. Met juf Noy trokken we het bos in ,op zoek naar herfstschatten. Verder mochten we het blotevoetenpad gemaakt door de gele klas gaan uittesten en vierden we de verjaardag van onze juf.

Lees verder

Motoriek: kronkelen maar

Vanuit grote bewegingen (rond kegels draaien, een olifant uitbeelden, …) gingen we over naar kleinere bewegingen (eerst in de lucht, daarna op schrijbordjes). De nadruk lag op kronkelen (gebogen lijnen nabootsen of creeëren).

Lees verder

Boerderij thema

We werken hard in onze hoekjes om ons voor te bereiden op de boerdeijklassen.

Lees verder
Boerderijklassen dag 3

Boerderijklassen dag 3

Vandaag was het alweer de laatste dag. We maakten onze koffer, gingen ontbijten en deden nog de allerlaatste activiteit. We gingen namelijk nog brood maken! We mochten ook onze broodzak plooien en versieren. Super leuk! Nog even spelen en daar waren de mama/papa’s/oma’s/opa’s/… weer! Wat een fijne tijd!

Lees verder

Boerderijklassen dag 3

Laatste dag, dat is te zien aan de vermoeide snoetjes. We kregen weer een heerlijk ontbijt, pakten onze koffers in en bakten brood. Nadien was er nog even tijd om een broodzak te versieren en te spelen. We sloten af met hotdogs!

Lees verder

Boerderijklassen dag 2

Op bezoek bij een koeienboerderij met de bus, genoten van heerlijk buitenspelen, aan de slag met boerderijweetjes en als afsluiter een pyjama party!

Lees verder