Foto’s ORANJE (Juf Daphnie)

Terug in de tijd… Dinosaurussen!

Met allemaal stoere jongens in de klas kon dit thema niet ontbreken. We leerden over het uitsterven van deze dieren, door een meteoriet die op de aarde viel. Ook de verschillende soorten dino’s kwamen aan bod. We leerden over hun kenmerken, door ze na te bouwen met blokken, met klei, … In de speelhoek gingen we op zoek naar fossielen en lieten we babydino’s uit eieren komen (bevroren in water).

Lees verder

Thema ziek zijn

Ook in de klas werd er veel geleerd over de wereld van dokters. De mama van Thibaut, die als verpleegster in het ziekenhuis werkt, kwam ons graag nog wat extra uitleg geven. Nadien kregen we een heleboel materiaal, waar we in de speelhoek naar hartenlust mee konden spelen. Ook de tandhygiëne kwam uitgebreid aan bod. We leerden over gezonde/ongezonde voeding, oefenden het tandenpoetsen met een liedje, namen een tabletje na het tandenpoetsen om zo te zien waar er nog veel tandplak was, …

Lees verder

Op uitstap naar het ziekenhuis

Wat een leuke, leerrijke namiddag. We werden helemaal ondergedompeld in de wereld van dokters, verpleegsters, ziek zijn, … We starten met een toneeltje, waarin we leerden hoe een dagopname in het kinderziekenhuis verloopt. De toneelspelers waren onze eigen leerlingen, wat tof! Nadien brachten we korte bezoekjes aan het zwembad (hydrotherapie), de kinesist, de kinderafdeling, de speelkamer van de kinderafdeling en de spoed. Tijdens deze bezoekjes moesten we goed luisteren, maar konden we ook actief deelnemen: met krukken lopen, een gips laten aanleggen, een monitor aanleggen, luisteren door de stethoscoop, …

Lees verder

Leesmarathon & gezonde lunch

Een dag waar lezen centraal stond, dat vond de oranje klas wel eens fijn! De weken voordien werd één prentenboek enkele malen voorgelezen, zodat iedereen goed vertrouwd was met het verhaal. Het verhaal ging over een koning die dringend nood had aan wat sport. Hij ging dan ook een heleboel sporten uittesten. Wij deden lekker met hem mee. Op het einde van de voormiddag sloten we af met een heuse ceremonie, waarbij alle deelnemers een medaille ontvingen. Trots dat ze waren! Na al dat gezwoeg en gezweet, was het tijd voor een gezonde lunch. We kregen lekker soep, frans brood...

Lees verder

Zwerfvuilactie

Wat een topdag, iedereen had er zin in! Op deze manier draagden we allemaal ons steentje bij.

Lees verder

Paas thema

Het ei en de kip hebben alvast geen geheimen meer voor ons. We gingen op ontdekking in het kippenhok, keken een filmpje, speelden met eieren en knutselden de levensfases van ei tot kip. Daarbovenop werden onze hoeken ook omgetoverd in dit thema. Leerplezier verzekerd!

Lees verder

Op uitstap!

Afgelopen dinsdag genoten we samen met de rode klas van de film ‘Mijn moeder is een gorilla’. Op woensdag zetten we ons beste beentje voor tijdens de zwerfvuilactie.

Lees verder

Vaderdag

Om onze papa’s in de bloemetjes te zetten staken we zelf 2 weken onze handen uit de mouwen. Er werd gesleuteld aan auto’s, gebouwd aan huizen en vuilnis gesorteerd. Ook maakten we onze eigen boekjes, net zoals in een drukkerij. Zorgden we voor de veiligheid en gingen we aan de slag met tandwielen en robots. Wat een pret! Om zo sterk als papa te zijn, moesten we onze krachten bundelen: samenwerken stond tijdens dit thema dan ook centraal.

Lees verder

Superhelden

Heel wat gezoef en geflits de voorbije 2 weken stonden dan ook helemaal in het teken van superhelden. We leerden een versje, deden een dansje, speelden met superheld poppen, … Allerlei zaken kwamen aan bod, we konden helemaal onszelf zijn en ons talent ontdekken.

Lees verder

Carnaval

Een thema vol gekke bekken, koffers vol met kleren en vooral heel veel plezier. Er werden naar hartelust clowns, superhelden en dieren geknipt, getekend, gepuzzeld en nog zo veel meer. Op carnaval zelf waren we allemaal leuk verkleed, speelden we een gezelschapsspel, lazen we voor, aten we hotdogs en dansten we erop los!

Lees verder
1 2 3