Foto’s ROOD (Juf Ilse)

Allerlei november

Allerlei november

In november gingen we nog op stap om allerlei vruchten en bladeren te zoeken, we gingen naar de film kijken en starten met toneellezen. Voor sommige is dit echt lezen en anderen mogen dan vrijdags luisteren naar het verhaal.

Lees verder

Verjaardag Renske

Vandaag vierden we de eerste verjaardag in onze klas. Renske wordt morgen 9 jaar! Proficiat!!

Lees verder
Voorleesweek

Voorleesweek

Vandaag mocht de rode klas gaan luisteren naar een verhaal in de blauwe klas. Maar… de jongens en meisjes van de blauwe klas lazen niet zomaar een verhaal voor! Ze hadden er zelfs een toneel bij verzonnen, knutselwerkjes gemaakt,.. Zo knap!

Lees verder
Taal: boekendans

Taal: boekendans

Vandaag hebben we rond ‘leesplezier’ gewerkt. We deden een boekendans waarbij we konden snuisteren in verschillende soorten boeken. We leerden deze soorten kennen en herkennen: weetjesboeken, leesboeken, voorleesboeken, strips,…

Lees verder
Gezond ontbijt

Gezond ontbijt

Donderdag zijn we de dag gestart met een gezond bewegingsmomentje, buiten. Nadien genoten we van een gezond en gezellig ontbijt in onze klas.

Lees verder
Blotevoetenpad

Blotevoetenpad

De gele klas (A48) organiseerde een blotevoetenpad die ze zelf hebben gemaakt. Ze maakten reclame, gaven uitleg, kwamen ons uitnodigen,… . Vandaag mochten wij komen en eens ervaren wat verschillende soorten spullen met onze voeten deden. Wat deed pijn ? Wat was leuk? Wat vond ik eng…?!

Lees verder
Dag van de jeugdbeweging

Dag van de jeugdbeweging

Vrijdag was het dag van de jeugdbeweging. Iedereen die in de jeugdbeweging zit, mocht in uniform naar school komen. We speelden s morgens gezamenlijk het spelletje ‘Jantje van de buren’. Wat was het leuk om hier kennis mee te maken. Sommige bleven het liedje zelfs heel de dag door zingen….

Lees verder
Boerderijklassen dag 3

Boerderijklassen dag 3

Vandaag was het alweer de laatste dag. We maakten onze koffer, gingen ontbijten en deden nog de allerlaatste activiteit. We gingen namelijk nog brood maken! We mochten ook onze broodzak plooien en versieren. Super leuk! Nog even spelen en daar waren de mama/papa’s/oma’s/opa’s/… weer! Wat een fijne tijd!

Lees verder

Boerderijklassen dag 3

Laatste dag, dat is te zien aan de vermoeide snoetjes. We kregen weer een heerlijk ontbijt, pakten onze koffers in en bakten brood. Nadien was er nog even tijd om een broodzak te versieren en te spelen. We sloten af met hotdogs!

Lees verder